Tubular Bells 50 Aniversari

Tubular Bells, 50 Aniversari
Un captivador documental entre bastidors i un impressionant enregistrament del directe en increïble 4K celebren el 50 aniversari de l'àlbum instrumental més venut de tots els temps: l'obra mestra de Mike Oldfield

L'icònic Tubular Bells de Mike Oldfield, realitzat per primera vegada al maig de 1973, es va convertir en l'àlbum instrumental més venut de tots els temps. Com a mostra aquest nou concert, continua sent un treball fascinant. És extraordinari pensar que Oldfield va començar a compondre-ho a l'edat de 17 anys. Als 19, Richard Branson ho va convidar a gravar-ho com un àlbum d'estudi; de fet, va ser el primer disc que Branson va llançar en el seu acabada de formar Virgin Rècords. El mateix any del seu llançament, l'obertura de la cançó principal es va utilitzar en la pel·lícula L'exorcista, convertint-se en un dels 10 millors senzills als EUA

En l'àlbum, Oldfield va superposar enregistraments de si mateix tocant la majoria dels vint instruments de la peça. El resultat va ser una música que va arrasar a tot el món: rica, multifacètica, hipnòtica i bella. Continua sent difícil de categoritzar. En aquest moment es considerava una peça exemplar de rock progressiu, però Robin Smith, col·laborador i arranjador de Oldfield des de fa molt temps, ara la descriu com "molt complexa, que abasta el rock minimalista i la serialització" i que, en molts sentits, es pot veure com a precursor de la new age, el chill i el ambient.

Panoràmica general de l'escenari durant el concert
Tubular Bells és una peça molt complexa, que abasta el rock minimalista i la serialitzacióRobin Smith

Els arranjaments de Smith de Oldfield van ser una part memorable de la icònica Cerimònia d'Obertura dels Jocs Olímpics de Londres 2012. Aquí, en Tubular Bells 50th Anniverary Tour, una pel·lícula dirigida per Matt Hargreaves d'un concert dramàtic en el Royal Festival Hall de Londres, Smith és el director musical, dirigint els seus arranjaments des del teclat en el qual també actua.

La portada de Tubular Bells la va realitzar Trevor Key, qui també ha treballat per a Peter Gabriel o Phil Collins. Va estar feta a base de diverses fotografies diferents. En 1973 no s'usaven ordinadors, així que el muntatge és totalment artesanal. Les fotografies de la portada i la contraportada van ser fetes en la mateixa localització.

L'origen de la portada fa referència al fet que Oldfield va tocar tan forta les campanes tubulars durant el procés d'enregistrament del disc, amb un martell de ferro en comptes dels tradicionals fets de fusta, que literalment va doblegar la campana.


Wikipedia

La màgia de Tubular Bells estarà en Mooby Cinemas només una nit. No te la perdis.

QuickShop